Top 15 statistika të rëndësishme të Facebook-ut

Facebook paraqet një platformë të marketingut dhe kanal komunikimi. Si profesionistë marketingut, ne dëgjojmë mendimet e konsumatorëve për pikëpamjet e tyre për të gjitha kanalet e mediave sociale, të cilat na kërkojnë të bëjmë vendime të informuara mirë dhe të nxitura në mënyrë digjitale në mënyra për të komunikuar me audiencen tonë. Statistikat e mëposhtme nxjerrin në pah faktet relevante të Facebook-ut cilat mund t’ju ndihmojnë të veproni më mirë, duke rritur kthimin tuaj në investime (ROI) dhe duke çuar në sukses më të madh të marketingut. Informacioni i mëposhtëm përfshin informacionin më aktual të ofruar direkt nga Facebook në raportet e tyre në Wall Street

 1. Në mbarë botën, më shumë se 2.38 miliard përdorues aktivë mujor (MAU) më 31 mars 2019. Kjo është një rritje prej 8 për qind në MAU-të e Facebook-ut gjatë vitit. Kjo është në krahasim me 2.32 miliardë MAU për Q4 2018. Facebook është thjesht shumë i madh për të injoruar si një pjesë e vazhdueshme e programit tuaj të komunikimit digjital të marketingut. Ju lutemi shënoni artikullin e fundit në këtë listë për numrin e përgjithshëm të njerëzve që përdorin mesatarisht çdo ditë Facebook, Instagram, WhatsApp ose Messenger.
 2. 1.56 miliardë njerëz mesatarisht hynë në Facebook çdo ditë dhe konsiderohen përdoruesit e përditshëm aktivë (Facebook DAU) për mars 2019. Kjo përfaqëson një rritje prej 8 për qind gjatë vitit (Burimi: Facebook si 4/24/19). Gjashtëdhjetë e gjashtë përqind e audiencës së Facebook-ut do të konsideroheshin DAU vs. përdoruesve aktivë mujor (MAU). Ndikimi: Një numër i madh dhe shumë më i madh i përdoruesve të Facebook janë aktivë dhe të qëndrueshëm në vizitat e tyre në vend, duke i bërë ata një audiencë premtuese për përpjekjet tuaja të marketingut.
 3. Të ardhurat nga reklamat në celular përfaqësojnë 93 për qind të të ardhurave nga reklamat për TM1 2019, raportorn Facebook-u. Kjo ishte e njëjta përqindje për TM4 2018, e cila u rrit nga 89 për qind në Q4 2017. Ka pasur 1.15 miliardë përdorues mobil aktivë ditor (Mobile DAU) për dhjetor 2016, një rritje prej 23 për qind nga viti në vit. Kjo është jashtëzakonisht e rëndësishme dhe tregon rritjen dramatike të trafikut celular në Facebook. Ju lutem vini re se kjo ishte njoftimi i fundit zyrtar i marrë në njoftimet për shtyp të IR për një përcaktim të DAU celular nga metrika të tjera.
 4. Në Evropë, mbi 307 milionë njerëz janë në Facebook. (Burimi: Search Engine Journal) Takeaway: Kjo nuk është vetëm një fenomen i SHBA-së – një treg botëror është në dispozicion përmes Facebook-ut.
 5. Përdoruesit e Facebook janë 76% femra (nga 100% e të gjitha femrave) dhe 66% meshkuj (nga 100% e të gjithë meshkujve). Kjo statistikë është ajo që ju duhet të mendoni, sepse ajo është duke krahasuar përqindjen e të gjitha femrave kundrejt përqindjes së të gjithë meshkujve që janë në Facebook. Me falni per keqkuptimin. Për të kuptuar më mirë shikoni në këtë studim që bën një punë shumë më të mirë në shpjegimin e nuancave – Burimi: Brandwatch – https://www.brandwatch.com/2015/01/men-vs-women-active-social-media /) Miratimi: Meqenëse ky nuk është një dallim i madh statistikor, ju duhet të jeni në gjendje të arrini në mënyrë efektive të dyja gjinitë në Facebook.
 6. 16 milionë faqe lokale biznesi janë krijuar që nga maji 2013, që është një rritje prej 100 për qind nga 8 milionë në qershor 2012. (Burimi: Facebook). Marketingu në Facebook ka transformuar mënyrën se si biznest zhvillohen, dhe si përdorimi i saj nga bizneset  për të zgjeruar tregjet e tyre vazhdon të rritet.
 7. Mosha 25 deri në 34 vjeç, 29.7% të përdoruesve, është demografia më e zakonshme e moshës. (Burimi: Emarketer 2012) Çfarë do të thotë kjo për ju: Ky është objektivi kryesor i demografisë për përpjekjet e marketingut të shumë bizneseve dhe keni mundësinë të angazhoni këta konsumatorë kryesorë në Facebook.
 8. Pesë profile të reja krijohen çdo sekondë. (Burimi: ALLFacebook 2012) Ndikimi: Audienca juaj potenciale në Facebook po rritet në mënyrë eksponenciale.
 9. Të enjteve dhe të premteve angazhimi është 18% më i lartë. (Burimi: blog Bit.ly) Ndikimi: Përsëri, përdorni këtë informacion për të përcaktuar se kur duhet të postoni në mënyrë që të optimizoni përpjekjet tuaja të marketingut në mediat sociale.
 10. Trafiku më i lartë ndodh në mes të javës ndërmjet orës 1 dhe 3. (Burimi: blog Bit.ly) Në një tjetër shënim, një postim në Facebook në orën 19:00 do të rezultojë në më shumë klikime mesatarisht se postimi në orën 8 (Burimi: Forbes). Si mund t’ju ndihmojë kjo: Ju keni potencial për të arritur më shumë konsumatorë dhe për të çuar më shumë trafik në faqen tuaj gjatë kohës së përdorimit më të larte, por njerëzit mund të jenë më të angazhuar në mbrëmje. Kjo statistikë mund të jetë faktor kur planifikoni planifikimin e komunikimit social. (Gjithashtu konsideroni se Facebook ka një audiencë globale, kështu që mund të dëshironi të planifikoni rreth zonës kohore të tregut tuaj kryesor).
 11. Koha mesatare e shpenzuar për vizitë në Facebook është 20 minuta. (Burimi: Infodocket) Çfarë do të thotë kjo për ju: Ju mund të keni një periudhë të shkurtër kohore për të bërë përshtypjen tuaj, prandaj përdorni atë me mençuri me postimet dhe ofertat relevante, interesante dhe unike, në mënyrë që të merrni më shumë kthim në përpjekjet tuaja.
 12. 50% e 18-24 vjeçarëve hyjnë në Facebook kur zgjohen. (Burimi: Social Skinny) Çfarë do të thotë kjo për ju: Facebook është e rëndësishme për këta përdorues, dhe potencialisht, atë që ju postoni në Facebook.
 13. 42% e profesionistë të marketingut raportojnë se Facebook është  i rëndësishëm për biznesin e tyre. Çështja kryesore është të përdorësh reklamimin në Facebook në mënyrë korrekte dhe të sigurohesh që përpjekjet tuaja dalin nga zhurma.
 14. Çdo 60 sekonda në Facebook: 510,000 komente janë të postuara, 293,000 statuse janë azhurnuar  136,000 foto dhe janë ngarkuar.
 15. 300 milionë foto janë ngarkuar në ditë. (Burimi: Gizmodo) Ndikimi: Përsëri, kjo është një tregues i përdoruesve të angazhuar; gjithashtu, është një tregues se ka shumë foto, si dhe informacione të tjera, duke konkurruar për vëmendjen e përdoruesve, në mënyrë që të synoni përpjekjet tuaja strategjike.

Facebook vlerësoi se 2.7 miliardë njerëz përdorin çdo ditë Facebook, WhatsApp, Instagram ose Messenger, dhe më shumë se 2.1 miliardë njerëz përdorin të paktën një nga familjet e shërbimeve të Facebook çdo ditë mesatarisht.

Më njoftoni nëse ka ndonjë gjë që mund të bëj për t’ju ndihmuar juve dhe përpjekjeve tuaja për marketing digjital të biznesit tuaj.